Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 2 7 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacje wyników badania krwi u 27-latki

Witam proszę o interpretację wyników morfologii. WBC 12,4 (4,0-10,8) LYMP 3,4 LYMP% 27,8 (18,2-47,4) NEUT 7,5 NEUT% 60,5 (42,5-73,2) MONO 1,15 MONO% 9,3 (4,0-12,0) EOS 0,2 EOS% 1,5 (0,0-4,7) RBC 5,35 (4,0-5,4) HGB 12,1 (12,0-16,0) HCT 39,9 (35-49) MCV 74,6 (82-96) MCH 22,6 (27-33) MCHC 30,3 (33-35,6) RDW-SD 46,8 (31-54) PLT 472,0 (140-450) PDW 11,7 (9-17) MPV 10 (7-12) P-LCR 25,6 (13-43) PCT 0,47 (0,17-0,38) BASO 0,08 BASO% 0,6 (0-0,7) IG 0,04 (0-0,09) IG% 0,3 (0-0,6)
KOBIETA, 27 LAT 11 miesięcy temu

Badania krwi - limfocyty

Limfocyty to komórki układu odpornościowego. Ich nadmiar i niedobór świadczy o tym, że w naszym organizmie dzieję się coś niedobrego. Pamiętajmy jednak, że ich ilość zależy m.in. od wieku. Więcej o badaniu i limfocytach opowie lek. Łukasz Kowalski.

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

A jakie są objawy? Czy jakieś choroby przewlekłe? Czy jakieś leki na stałe? Proszę koniecznie udać się do lekarza zlecającego powyższe badania

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety