Zapytaj lekarza

1 , 0 1 5 , 0 5 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nieregularne miesiączki a badania hormonalne u 24-latki

Witam, Mam 24 lata, ze względu na nieregularne miesiączki ginekolog zlecił mi badania TSH, FSH, LH, prolaktyny oraz testosteronu (zostały wykonane w drugim dniu miesiączki). Wyniki: - TSH - 1,600 μIU/ml (norma: 0,270 - 4,200) - FSH - 7,38 mlU/ml (f. pęcherzykowa 3,5-12,5; f. owulacyjna 4,7-21,5; f. lutealna: 1,7-7,7) - LH - 3,86 mIU/ml (2,4-12,6 / 14-95,6 / 1,0-11,4) - Prolaktyna - 363,90 mIU/l (102,0-496,0) - Testosteron - 44,51 ng/dl (8,4-48,1) Będę wdzięczna za interpretację wyników.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety