Poziom IgE a wstrząs anafilaktyczny
czy zbadanie ige całkowitego wystarczy by wykluczyć w przyszłości wystąpienie wstrząsu anafilatycznego?
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie raczej nie można tego wykluczyć na 100 %.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy
Konsultacja alergologiczna jest istotnym elementem