Zapytaj lekarza

1 , 0 2 1 , 0 4 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prośba o interpretację badani krwi u 27-latki

Prosze o interpr.WBC 8,2/ 4,0-10,0 RBC 5,55 /4,00-5,20 HGB 15,2/12,0-16,0 HCT 46,0 / 36,0-45,0 MCV 82,9 /78,0-98,0 MCH 27,4/ 27,0-34,0 MCHC 33,0/ 31,0-36,0 RDW 13,0/10,0-15,0 PLT 216/150-400 MPV 11,1/7,0-13,0 PDW 13,8/ 8,0-22,0 neutro% 75,20/50,00-70,00 limfo% 16,70/ 25,00-45,00 Monocy % 7,20/ 0,00-11,00 Eozyno% 0,60/ 0,00-5,00 Bazofile % 0,10/ 0,00-1,00 Wart. bezw. neutro 6,16 tys/ 2,25-7,35 Limfo 1,37tys/1,12-4,73 Mono 0,59 tys/0,05- 1,95 Eozyno 0,05 tys/ 0,04-1,00 Bazofile 0,01 tys/0,00-1,95
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hematokryt

Oznaczanie hematokrytów to badanie objętości osocza do objętości komórkowych głownie krwinek czerwonych (erytrocytów). Jednym z objawów wzrostu HCT jest nadkrwistość . Więcej o HCT opowie lekarz Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy