Czy zupy gotowane na mrożonych warzywach ze sklepu są zdrowe?
Fakty o zdrowiu - Preparaty ziołowe mogą być szkodliwe dla zdrowia
Witam, mrożonki w okresie jesienno-zimowym są jak najbardziej pożądanym elementem diety. Można je też stosować w późniejszym okresie. Na pewno ułatwiają przygotowanie posiłku. Trzeba jednak zwrócić uwagę na jakość mrożonki. Warzywa nie mogą być zbrylone, a ich kolor powinien być właściwy dla ich rodzaju i bez przebarwień. Przygotowując zupę z mrożonki możemy dodać inne pokrojone warzywa, które wzbogacą smak. Zupy mrożonki możemy też wykorzystać do dania mięsno-warzywnego. Pozdrawiam, Anna Brinken
Tak,są zdrowe.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mrożone warzywa można gotować na parze? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Wartość odżywcza gotowanych warzyw – odpowiada Mgr Grażyna Kosowska
- Odchudzanie a spożywanie mieszanki warzyw na patelnię – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Jakie przekąski są zdrowe? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wartość odżywcza warzyw z rosołu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie warzyw konserwowych z puszek – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Jak przygotowywać warzywa, mięso i kasze aby zachowały swoje właściwości? – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy gotowane warzywa zakwaszają organizm? – odpowiada Mgr Dorota Brydacka
- Jakie są właściwości lecznicze imbiru? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Wartość odżywcza warzyw kupowanych w supermarketach – odpowiada Roma Wojtewicz