Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonalnych 25-letniej osoby do analizy

Dzień dobry, pytanie o to czy moje wyniki badań są prawidłowe: TSH - 3.20 , przedział 0.275-4.20 FT3 - 3.93 , przedział 2.00 - 4.40 FT4 - 1.36 , przedział 0.93 - 1.70 Czy podwyższone TSH i FT3 może być powodem do niepokoju? I drugie pytanie ponieważ ostatnio towarzyszy mi stres - nowa praca, sesja na uczelni - czy może to być powodem dla podniesionego tsh i ft3? I ostatnie pytanie wyczytałem też, że może być to niedobór Jodu, jak najszybciej z pożywienia można uzupełnić jod. Dziękuję!
MĘŻCZYZNA, 25 LAT ponad rok temu
Lek. Aleksander Ropielewski Stażysta/Rezydent, Kraków
79 poziom zaufania

Wyniki badań mieszczą się w normach populacyjnych i nie wskazują, aby były podwyższone, jak też nie świadczą o niedoborze jodu, dlatego nie ma powodu do niepokoju.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety