Co jest powodem skoków ciaśnia i cukru u osoby stosującej dietę?

Ma 73 lat stosuję dietę wydaje mi się zdrową a wciąż są skoki cukru np pomiar ranny 135 daję Novomixu 13,pomiar południowy 240 daję insulinę ludzką 6 j pomiar wieczorny nawet powyżej 380.Nie spożywa chleba.Śniadanie 2 plastry kurczaka got,łyczeczka chudego twarogu obiad zupa warzywna,mi,eso gotowane drób lub cielęcina kilka czarnej borówki i 4 maliny,kolacja jak śniadanie.Schorzenie to encefalopatia wątrobowo trzustkowa i widzę że pogłębia się.Jeszcze podaję trzy razy dziennie lekarstwa.Czy jest szansa to wyrównać lub gdzie jest mój błąd!!!
KOBIETA, 73 LAT ponad rok temu

Drgawki gorączkowe - kiedy i jak je leczyć?

Kiedy pacjent ma wysoką temperaturę, mogą u niego pojawić się tzw. drgawki gorączkowe. Jak sobie z nimi radzić? Obejrzyj filmik i dowiedz się więcej na ten temat.

Lek. Klaudia Kuśmierczuk
74 poziom zaufania

Być może ilość insuliny jest zbyt mała... Konieczna jest tutaj porada specjalistyczna - diabetologa, ponieważ wartości glikemii są zdecydowanie za duże. Proponuję jeszcze sprawdzić czy Pani glukometr jest sprawny.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty