Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wynik rtg sugeruje przewlekle zapalenie zatok. Wskazana wizyta u laryngologa. Do tego czasu płukanie nosa wodą morską w sprayu. Proszę pamiętać, aby lewą ręką podawać spray do prawej dziurki a prawą do lewej. Wypijać dużo płynów - min. 2 litry na dobę. Można udrażniać nos za pomocą Euphorbium - też spray, też bez recepty, też "lewy do prawego, prawy do lewego.."
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zatkane uszy i gęsty śluz w nosie – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co może być przyczyną zatykającego się nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak walczyć z tym zatkanym nosem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co może być przyczyną tego zatkania nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak pozbyć się problemu z zatokami? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy 2 ciąży można stosować takie krople do nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jaka może być przyczyna zatkania nosa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak poradzić sobie z zatkanym nosem i swędzeniem podniebienia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co może powodować problem z drożnością nosa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Opuchlizna i ból lewej strony twarzy a węzeł – odpowiada