Mięso ekologiczne
Im wyższy stopień, tym wyższe stężenie przeciwciał, a co za tym idzie, wyższe prawdopodobieństwo alergii.
Interpretacja wyników powinna być zawsze prowadzona przez lekarza specjalistę. To on na podstawie wywiadu, historii choroby i objawów pacjenta oraz wyników badania alergologicznego stawia diagnozę. Do rozpoznania alergii nigdy nie bierze się pod uwagę jedynie wyników badań, wyniki powinny korelować z objawami.
Pozdrawiam serdecznie,
Paulina Roziewska
proziewska@gmail.com
http://dietetyka-medyczna.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy rzeczywiście gluten jest taki szkodliwy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak wyeliminować gluten z diety? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Alergia na gluten, mleko i pszenicę a dieta – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Jakie badania w diagnozie alergii na gluten? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Nietolerancja pokarmowa na gluten pszeniczny – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak można potwierdzić alergię na gluten? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Na czym polega dieta bezglutenowa? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W czym jest gluten? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy zespół złego wchłaniania to celiakia? – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
artykuły
Jak czytać etykiety, aby uniknąć alergenów?
Rozpoznawanie słów oznaczających alergeny Odczyta
Najczęstsze alergie pokarmowe
Najczęściej występujące alergie pokarmowe Alergia
Food Detective - nietolerancja pokarmowa, test, działanie, testowane pokarmy, opinie
Nietolerancja pokarmowa to coraz poważniejszy prob