Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udac się do lekarza rodzinnego po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postepowanie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Duszności a alergia wziewna – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przy alergii takie duszności mogą nasilać się w nocy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to może być zwykła alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia, kaszel i duszności – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jaka może być przyczyna utraty głosu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Kiedy alergia oczu wymaga interwencji okulisty? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Opuchnięte oczy po nocy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia a przewlekłe zapalenie oskrzeli – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy jest coś, co można podać dziecku na złagodzenie alergii? – odpowiada Mgr Tomasz Wójcik
artykuły
Pierwsze kroki w przypadku problemów ze wzrokiem
W życiu prawie każdej osoby przychodzi taka chwila
Zapalenie spojówek a alergia - jak rozróżnić? Porady eksperta
Swędzące, zaczerwienione i łzawiące oczy - kiedy ś
Z oczami nie ma żartów - kiedy udać się do okulisty?
Wszyscy słyszeli o wadach wzroku czy jaskrze, ale