Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
to może być astma wczesnodziecięca, trzeba konsultować się z alergologiem dziecięcym lub pulmonologiem
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego dziecko ma tak zatkany nos? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Czy nawrót kaszlu może oznaczać alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Kaszel astmatyczny u 6-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy kaszel u syna to może być alergia? – odpowiada Dr n. med. Jolanta Uchman
- Męczący kaszel u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Ciągły kaszel u 3-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Katar i mokry kaszel u 8-tygodniowego dziecka – odpowiada Lek. Marcin Koncewicz
- Jak pomóc dziecku choremu na alergię na roztocza? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Kiedy podawać dziecku leki wziewne? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Katar i kaszel u 2-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot
Kaszel u niemowlaka - przeziębienie, rodzaje kaszlu
Kaszel u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość.
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M