Dieta śródziemnomorska a serce
Dieta śródziemnomorska dostarcza organizmowi odpowiednią ilość tłuszczu, energii, błonnika oraz wiele witamin i składników mineralnych. Zawiera dużo warzyw, owoce, ryby morskie, a główne źródło tłuszczu w tej diecie stanowi oliwa z oliwek. O jej wpływie na nasze zdrowie opowiada prof. dr hab. Zbigniew Gaciong, internista.
tak
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Witamina B12 a magnez – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy można stosować jednocześnie selen, witaminę D, magnez i witaminę B6? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Zażywanie tranu z witaminami, magnezem i potasem – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Możliwość jednoczesnego przyjmowania witamin A, E i B – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy można przedawkować witaminę B6? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leku Ctal a przyjmowanie witaminy D3 i magnezu – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy mogę spożywać takie witaminy w tych ilościach? – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Jaką dawkę witaminy D3 należy dziennie przyjmować? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Jak łączyć ze sobą witaminy? – odpowiada
- Czy mogę przyjmować jednocześnie magnez i witaminę b complex? – odpowiada Mgr Justyna Szukalska
artykuły
Polacy mają objawy niedoboru magnezu. Wyniki badania BioStat dla WP
Wyniki badania przeprowadzonego na zlecenie WP abc
Koronawirus a witamina D. Czy zbyt niski poziom zwiększa ryzyko zgonu podczas chorowania na COVID-19?
Naukowcy z Meksyku na podstawie najnowszych badań
Osoby z niedoborem witaminy D dwukrotnie bardziej narażone na zakażenie koronawirusem. Nowe badanie
Kolejne badanie wskazuje na zależność pomiędzy poz