Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nerwica chyba?
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co znaczy ten ból głowy i nieżyt nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie zatkanego nosa a przeziębienia – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Uczucie zatkanego nosa i ból gardła – odpowiada Dr Jolanta Nagadowska
- Co mam robić z tym ciągłym zatkaniem nosa? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Bóle głowy, zatkany nos, katar – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Uczucie zatkanego nosa i gula w gardle – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Dlaczego leci mi z nosa bezbarwna wydzielina? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak sobie pomóc z zatkanym nosem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Uczucie zatkanego nosa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- W jaki sposób usunąć zatkany nos? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Zatoki - przyczyny, objawy, zapobieganie i leczenie zapalenia zatok
Ból głowy podczas pochylania, ciągły katar i probl
Domowe sposoby na katar - rodzaje i przyczyny kataru, leki, uporczywy katar, co na katar dla dzieci?
Domowe sposoby na katar to najczęściej inhalacje,
Co powinieneś wiedzieć o przeziębieniu?
Przeziębienie - czy na pewno wszystko o nim wiesz?