Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę skontaktować się z lekarzem zlecajacym testy. w zależności od tego co sie poszukuje takie jest postępowanie y
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Reakcja organizmu po odstawieniu leków antyhistaminowych – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy mogę zrobić makijaż permanentny jeśli stosuję lek Pulmicort? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy od leków na astmę i alergie się tyje? – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Czy sterydy mają wpływ na wynik testu ciążowego? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Testy z surowicy na IgE swoiste u 3-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leków Fluimucil Forte i Duomox przy astmie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Odstawienie Singulairu 4 a testy alergologiczne – odpowiada Piotr Pilarski
- Skutki uboczne stosowania leku Mokar 150 – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy odstawić leki przed testami na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie są normy pikflometru dla dzieci w wieku 5 lat? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Czy osoby przyjmujące na stałe sterydy są bardziej narażone na COVID-19? Ekspert wyjaśnia
Gikokortykosteroidy to leki, które na stałe przyjm
Jak unikać alergenów?
Zachorowania na astmę i alergie przybierają już ro
Astma - charakterystyka, rodzaje, przyczyny, diagnostyka, leczenie
Astma oskrzelowa (dychawica oskrzelowa) to przewle