Zatkany nos a alergia

witam Pnan bardzo serdecznie,chodzi o to że jestem Alergikiem i od lata w pierwszym miesiącu zatykał mi się nos raz był drożny a raz nie od drugiego miesiąca już było lepiej też się zatykał i do tego miałem chrząkanie ale przeszło a teraz mam podrażnioną błonę śluzową nosa jak biorę smarkam to krew nie leci wogóle tylko jak patrzę od góry i świecę latarką to błona śluzowa nosa jest zaczerwieniona z jednej strony lewej i nie pokoj mnie to czy to minie brałem otrivin allergy serdecznie pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 20 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty