Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Jak najbardziej ryba z puszki może być elementem pełnowartościowej diety.
Na pewno ta świeża będzie miała wyższą wartość odżywczą, jednak jeśli nie jest Pan w stanie jej zjeść, to nie jestem za tym żeby jeść na siłę. Zdrowsze nawyki mają nam się kojarzyć dobrze, w innym przypadku będzie to tylko chwilowa zmiana. A jeśli chce Pan trwałych efektów wagowych, to warto te nowe nawyki utrzymać na dłużej.
Ponadto, makrelę świeżą można też zamienić na inną tłustą rybę morską, np. łososia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie tuńczyka w ciąży – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ryby Bałtyku - która jest najzdrowsza? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Jak często można jeść tłuste ryby? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ryby słonowodne czy słodkowodne - które są zdrowsze? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Zastąpienie tuńczyka makrelą albo śledziem – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Jaki poziom witaminy D3 powinien występować u 27-latki? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Czy mogłem sobie zaszkodzić takim jedzeniem? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Ile należy jeść ryb w tygodniu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Pierwsze promienie słoneczne - jak w pełni z nich korzystać?
Panuje powszechne przekonanie, że wiosna jest najp
Jakie produkty spożywcze mają najwięcej witaminy D?
Słoneczna witamina Nie bez powodu mówi się, że naj
Dlaczego warto jeść karpia? Korzyści i wykorzystanie w kuchni
Smażony, pieczony, duszony, gotowany… Karpia m