Mięso ekologiczne
Witam serdecznie,
Trudno konkretnie odpowiedzieć na Pani pytanie, ponieważ są na rynku różne soki w kartonie czy koncentraty, rożnych producentów i o rożnym składzie. Ogólnie rzecz biorąc najlepiej sporządzić sok samodzielnie z naturalnych pomidorów i co najwyżej dodać nieco przecieru pomidorowego. Taki sok przyprawi Pani i smak będzie przybliżony do tych kupowanych w sklepie. Koncentrat w puszce czy sok w kartonie często ma dodatek cukrów i chemii w celu poprawy smaku i przedłużenia terminu ważności. Jeżeli zdecyduje się Pani na zakup któregoś z produktów najlepiej dokładnie porównać składy widoczne na etykietach. Im krótszy skład i mniej dodatków tym lepiej.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam Mgr Joanna Wasiluk
dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Do jakiej grupy produktów zalicza się ketchup? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy przy stanie przedrzucawkowym można pić sok pomidorowy? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Wpływ soku pomidorowego na trening siłowy – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Warzywo i owoc z zawartością największej ilości potasu – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Serek bez tłuszczu do placków z otrąb owsianych – odpowiada Julita Krawczyk
- Odchudzanie a spożywanie mieszanki warzyw na patelnię – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Na co zwracać uwagę przy wyborze soków w sklepie? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Sok z soku zagęszczonego – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jaka kawa jest najzdrowsza? – odpowiada Kamila Ziemann
- Czy można pić tylko sok pomidorowy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)