Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
jeżeli badanie było wykonane prawidłowo wyniki świadczą o nietolerancji laktozy.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy nietolerancja laktozy minie? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy osoba z nietolerancją laktozy nie może przytyć? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy zaprzestać stosowania leków z laktozą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jaki test na nietolerancję laktozy wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Objawy nietolerancji laktozy u niemowląt – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy afty mają związek z nietolerancją laktozy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co jeść przy nietolerancji laktozy? – odpowiada Mgr Magdalena Maciejewska
- Nieprawidłowe wchłanianie jelitowe a nietolerancja laktozy – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Przy nietolerancji laktozy można jeść majonez? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Jakie badania na nietolerancję pokarmów wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Nietolerancja laktozy - przyczyny, objawy, rodzaje, dieta
Nietolerancja laktozy oznacza, że organizm nie pot
Nietolerancja laktozy - charakterystyka, objawy, przyczyny, leczenie
Objawy nietolerancji laktozy mają związek z dolegl
Food Detective - nietolerancja pokarmowa, test, działanie, testowane pokarmy, opinie
Nietolerancja pokarmowa to coraz poważniejszy prob