Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Rupafin nie jest lekiem p-kaszlowym ale p-alergicznym ..Pomaga gł w zm.skórnych i katarach alergicznych
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak można sprawdzić, co jest przyczyną alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Męczący katar a alergia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Katar alergiczny a wyniki badań krwi – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Spray Nosonex przy alergicznym katarze – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Najlepszy lek przeciwalergiczny – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jak leczyć alergię na zwierzęta? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy uczucie zatkanego nosa, niedotlenienia oraz duszności mogą świadczyć o alergii? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Czy możliwa jest alergia u 23-latka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak długo można brać lek Alermed z powodu kataru alergicznego całorocznego? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy moje objawy wskazują na alergię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do
Popularny środek nie działa na alergię? "Najlepiej sprzedający się mit medyczny"
Choć w Polsce od lat cieszy się ogromną popularnoś
Mieszanka probiotyków może zmniejszyć objawy alergii
Wkrótce zaczyna się sezon alergii, a wraz z nim uc