Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 8 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podwyższone żelazo i niski poziom ferrytyny a anemia

Witam Oto Moje wyniki badań : Ferrytyna : 21,63 ng/ml Norma : 13-150 Żelazo na czczo - surowica : 150,4 ug/dl Norma : 37-145 Czy jeżeli mam podwyższone żelazo (o 5) i niską Ferrytynę (ale nie poniżej normy) to świadczy o anemii ?. Czy muszę przyjmować żelazo doustnie (jak Forplex) czy mogę po prostu zmienić dietę ? Tu jeszcze wyniki Hemoglobiny i TIBC. Hemoglobina : 12,9 g/dl Norma : 12-16 TIBC : 337 ug/dl Norma : 250-400.
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy