Poziom hemoglobiny glikowanej poniżej normy

Dzień dobry, chciałabym zapytać Pana, czy poziom hemoglobiny glikowanej poniżej normy, poczucie osłabienia, zadyszki bez wysiłku, poczucie zamarzania przy realnie lodowatych dłoniach, dreszczach, "gęsiej skórce" i poziom cukru, który wydaje się kształtować niezależnie od posiłków (duże, małe, słodkie, warzywne, na bogato...) - oscyluje wokół 80 +/- 20, może świadczyć o problemach zdrowotnych? I jak wyjaśnić silny spadek cukru po zażyciu leku bromergon (relacja cukier - prolaktyna). Pozdrawiam.
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu

Kontrola poziomu cukru - dlaczego jest ważna?

Lekarze wykrywają coraz więcej przypadków cukrzycy. To obecnie choroba cywilizacyjna. Dlatego warto systematycznie badać poziom cukru. Prof. Władysław Grzeszczak wyjaśnia, dlaczego kontrola cukru jest taka ważna.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty