Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Pytanie jest zadane dość nieprecyzyjnie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zawartość błonnika w otrębach – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak obliczać zawartość błonnika? – odpowiada Mgr Paulina Zdanowicz
- Zwiększenie zawartości błonnika w diecie przy zaparciach – odpowiada Piotr Pilarski
- Dlaczego w diecie lekkostrawnej ogranicza się spożycie błonnika? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jakie produkty spożywcze są bogate w błonnik? – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Jakie produkty mają najwięcej błonnika? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jak często należy spożywać produkty z wysoką zawartością błonnika? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Hemoroidy a wprowadzenie błonnika do diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak interpretować zawartość cukru przy indeksie glikemicznym? – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Błonnik w tabletkach a siemię lniane – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Metaplazja - przyczyny, objawy i leczenie. Metaplazja jelitowa
Metaplazja to określenie charakteryzujące zmiany w
Skutki ograniczonej podaży błonnika w diecie
Mówiąc o zdrowej i dobrze zbilansowanej diecie, cz
Dlaczego dochodzi do wahań cukru we krwi?
Kofeina Poziom cukru we krwi może wzrosnąć po wypi