Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Odczulanie jest najskuteczniejszą metodą "pozbycia się" alergii na stałe. Jeśli odczuwa Pani nasilające się objawy należy rozważyć takie postępowanie wspólnie z lekarzem alergologiem.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak stosować leki przy alergii? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Wyniki testów alergologicznych u syna – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Uczulenie na brzozę u 4-latka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Silna alergia na sierść zwierząt – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy istnieje jakaś metoda zapobieganiu alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy przy odczulaniu występują jakieś powikłania? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy istnieją testy na alergię na słońce? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na sierść kota a odczulanie – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Odczulanie metodą biorezonansu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- W jaki sposób i gdzie można leczyć alergię na psa? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
artykuły
Sezon alergii będzie się wydłużał. Jak radzić sobie z jej skutkami domowymi sposobami?
Przybywa alergików. Szacuje się, że nawet 30 proc.
Alergolog - pylenie roślin, badania diagnostyczne, leczenie farmakologiczne, jad owadów, metody leczenia
Alergii nie powinniśmy bagatelizować. Jej zaniedba
Jak pozbyć się alergii na wiosnę?
Alergia wiosenna potrafi zepsuć nawet najładniejsz