Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza, po badaniu będzie można określić odpowiednie postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te guzy mogą być spowodowane alergią? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzące guzki na ciele po wykonaniu tatuażu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Bolesność głowy, EKG a dalsza diagnostyka – odpowiada Lek. Jerzy Bajko
- Podejrzenie alergii na twarzy i szyi – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Bolesna wysypka a alergia pokarmowa – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Alergia a materiały chemiczne – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Bolesność głowy, zatkany nos a kłucie w plecach – odpowiada Dr Jolanta Nagadowska
- Swędzenie skóry a alergia na roztocza i pyłki – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Suchość ciała u dziecka a alergia na mleko – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia a przewlekłe zapalenie oskrzeli – odpowiada Magdalena StusiĹska
artykuły
Wysypka alergiczna - jak rozpoznać, rodzaje, przyczyny, objawy i leczenie
Wysypka alergiczna, przez wielu pacjentów określan
Wysypka na rękach - najczęstsze przyczyny i leczenie
Wysypka na rękach pojawia się z różnych powodów. P
Zachorował na małpią ospę. Pokazuje jak rozwijają się objawy wirusa
Silver Steele zachorował na małpią ospę i podzieli