Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Uporczywe swędzenie skóry – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
- Swędzenie i schodzenie skóry w pachwinie – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
- Jak pozbyć się swędzenia sutka? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Problem z udami - dlaczego swędzi mnie skóra? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Uporczywe swędzenie warg sromowych – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Co może znaczyć takie swędzenie na członku? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Co to za uczulenie? Swędzi mnie całe ciało – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Uporczywe swędzenie brzucha – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Jak pozbyć się tego swędzenia skóry całego ciała? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dlaczego swędzą mnie dłonie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz