Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę o zdjęcie zmian i zadanie pytania, Ale wygląda że coś uczula teraz pylą trawy i jeszcze drzewa
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można zwiększyć dawkę leku? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co może być przyczyną obrzęków naczynioruchowych i zespołu ustnego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jaka jest przyczyna kilkukrotnego (2-5 razy dziennie) pojawiania się wysypki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Swędząca wysypka na nadgarstkach – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy powodem wystąpienia alergii skórnej może być Emolium? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to alergia czy jest inny powód? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kiedy można wprowadzić nabiał do diety dziecka ze skazą i wysypką na skórze? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Wysypka u niemowlaka po karmieniu piersią – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Napady kichania i przewlekły katar – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy te drzewa wpływają u mnie na oddychanie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Kalendarz pylenia roślin - dla alergików. Jakie rośliny uczulają? Jak walczyć z alergią?
Kalendarz pylenia roślin i traw powinien znać każy
Marzec - najgorszy miesiąc dla alergików
Najczęstszą przyczyną reakcji alergicznych na pocz
Alergia i jej najczęstsze przyczyny
Alergia to bardzo popularne schorzenie - jedno z n