Stosowanie Amertilu a określanie alergenów

Witam, Stwierdzono u mnie alergię, ale po podstawowych testach skórnych nie udało się określić alergenu. Pani dr przepisała mi Amertil i nakazała zgłosić się po 3 latach. W międzyczasie przychodnię zlikwidowano, a od 2 lat objawy na wiosnę się nasilają. W szpit. lab. wykonują testy z krwi na alergię wziewną. Do lekarza muszę jechać prywatnie, do in miasta więc chciałabym je zrobić,by jechać już z wynikami. Tylko, czy do tego badania nie trzeba odstawiać leku? I czy nie należy być na czczo?
KOBIETA, 45 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty