Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Istnieją. Proszę zapoznać się z artykułem https://portal.abczdrowie.pl/alergia-na-lateks
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można zrobić sobie test na uczulenie na lateks? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić przy uczuleniu na lateks? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Uczulenie na leszczynę i brzozę – odpowiada Magdalena Mroczek
- Czy jest możliwość zrobienia testów alergicznych na nasienie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jaki jest powód pokrzywki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy mogę mieć uczulenie na świnkę morską? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy to uczulenie na lateks? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Jak sprawdzić, czy mam uczulenie na nikiel? – odpowiada Mgr Hanna Markiewicz
- Czy testy na uczulenie na kota będą wiarygodne? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Testy w kierunku uczulenia na leki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Alergia na lateks - przyczyny, objawy, diagnostyka
Dermatolodzy mają ręce pełne roboty. Coraz więcej
Alergolog - pylenie roślin, badania diagnostyczne, leczenie farmakologiczne, jad owadów, metody leczenia
Alergii nie powinniśmy bagatelizować. Jej zaniedba
Jak rozpoznać alergię?
Objawy alergii często od razu są zauważalne w post