Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowny Panie, palenie tytoniu na pewno nie wpłynie pozytywnie na Pana stan zdrowia. Tytoń może nasilać objawy chorób alergicznych. Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na mleko i AZS – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można rzucić palenie papierosów z dnia na dzień? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przy alergii i AZS można mieć kota? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Odpowiednie szczepienia dla dziecka z alergią i AZS – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy lepiej na czas kuracji alergicznej odstawić palenie e-papierosów? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Lichenizacja - co to jest i czy ma związek z AZS? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czy można wykonać testy alergiczne u rocznego dziecka z AZS? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Kaszel podczas palenia papierosów – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Ból w klatce piersiowej - czy przyczyną może być palenie papierosów? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy aparat ortodontyczny może wywołać nasilenie AZS? – odpowiada Redakcja abcZdrowie