Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Dzień dobry,

preparat przeciwpasożytniczy Vernikabon nie wchodzi w szkodliwe interakcje z lekami stosowanymi w leczeniu objawów alergii, tj. Milukante (Montelukast), Cezera (Dichlorowodorek lewocetyryzyny) oraz inhalacją Duexon Pro. Oznacza to, że zazwyczaj ich jednoczesne stosowanie jest w pełni bezpieczne, jednak zawsze warto dodatkowo skonsultować to ze swoim lekarzem prowadzącym, ponieważ może mieć on informacje na temat możliwych działań niepożądanych wynikających z Pani choroby.

Zachęcamy także do zapoznania się z artykułami o podobnej tematyce:

https://portal.abczdrowie.pl/odrobaczanie-objawy-leki-domowe-sposoby-skutki-uboczne

https://portal.abczdrowie.pl/robaczyca-jest-coraz-powszechniejsza-szczegolnie-wsrod-dzieci

https://portal.abczdrowie.pl/odrobaczenie-organizmu-czy-jest-konieczne

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty