Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie ma pewności że szczepionka bedzie dzialac. konieczna jest systematyczność. proponuję nie spożywać alkohilu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy odczulanie jest refundowane? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Przebieg immunoterapii szczepionką Phostal – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Immunoterapia swoistą szczepionką Novo helisen Depot – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- System stosowania immunoterapii – odpowiada Dr hab. n. med. Andrzej Wojdas
- Tatuaż podczas stosowania szczepionki odczulającej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czas trwania odczulania na trawy, chwasty i zboża – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Jakie są metody odczulające? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy w czasie odczulania mogę pić alkohol? – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Jak dokładnie wygląda podawanie leku odczulającego Purethal? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Stosowanie szczepionek alergenowych w ramach immunoterapii swoistej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
artykuły
Odczulanie - kwalifikacja, wybór alergenów, szczepionka, przebieg, alternatywne sposoby
Skuteczność odczulania jest udowodniona przede wsz
Odczulanie - alergie, przebieg, bezpieczeństwo, skuteczność
Odczulanie alergiczne ostatnio zyskało na popularn
Sposób na alergię
W pierwszym okresie po rozpoznaniu alergii należy