Czy nie mam enzymu rozkładającego histaminę?

Witam, miałem badanie alergenów pokarmowych, wg Pani alergolog histamina 4/6. Na wększość warzyw i owocow oraz ryby, orzechy maka pszenna, mięso drobiowe mam nietolerancje. Czy świadczy to o tym, że brakuje mi enzymu rozkladajacego histsmine? Przewlekle choruje od wielu lat na lęki i depresję. Leczenie bez skutków. Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 29 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty