Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeżeli nie ma Pani zaufania do lekarza wskazana zmiana gabinetu.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy stan zapalny zęba zostanie wyleczony? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Czy lek na alergię można przyjmować paląc papierosy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Alergia na kota a lek przeciwhistaminowy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić z tą opuchlizną wargi po leczeniu zęba? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Czy jeśli jestem uczulona na penicylinę, mogę brać antybiotyk Sumamed? – odpowiada Mgr Joanna Szmitka-Ĺuszczyk
- Czy powinnam. dalej brać antybiotyk na ból zęba? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Czy lek Metmin blokuje wchłanianie leku Letrox? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Uczulenie na klindamycynę a lek Klabion UNO 500 – odpowiada Mgr Joanna Szmitka-Ĺuszczyk
- Nasilenie krwawienia a przyjmowanie leku Clatra – odpowiada
- Ból w klatce piersiowej a alergia na leki – odpowiada Lek. Bartosz Małek