Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Widocznie występuje u Pana reakcja alergiczna na składniki tych alkoholi, w piwie/winie mogą byc drożdże = grzyby
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego mam takie objawy po wypiciu alkoholu? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co powoduje czerwienienie twarzy po wypiciu alkoholu? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Zawroty głowy i problemy z oddychaniem po zapaleniu papierosa – odpowiada Lek. Jerzy Śliwa
- Płodność mężczyzny a alergia na pyłki drzew – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problemy z oddychaniem dzień po spożyciu alkoholu a uczulenie na spirytus – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Katar, kichanie, kaszel, duszności i problemy z oddychaniem podczas pobytów w domu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Mam opuchniętą twarz, jak ją zlikwidować? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Duszności alergiczne (dychawka) - jak całkiem ją wyleczyć ? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Dlaczego moja skóra po spożyciu alkoholu robi się czerwona? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Uczulenie na składniki środków czystości – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Wiele osób ma alergię na wino i nawet o tym nie wie
Uwaga miłośnicy wina: najnowsze badania pokazują,
Wystarczy tylko lampka wina, a następnego dnia pęka ci głowa? Naukowcy: To może świadczyć o alergii
Złe samopoczucie po winie nie musi być kacem. Nauk
Najbardziej jadowite owady w Polsce. Użądlenie może być śmiertelnie niebezpieczne
Użądlenie przez osę, pszczołę lub szerszenia może