Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry, za nim uda się Pani do dermatologa to proszę udać do lekarza alergologa gdyby też wymagało długie oczekiwanie na wizytę to proszę udać się po drugą opinię ekarza rodzinnego.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogę oznaczać te plamy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może znaczyć takie uciążliwe swędzenie stóp? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jaką dawkę mogę podać dziecku? – odpowiada Lek. Bartosz Szarawarski
- Jak leczyć zmiany po pogryzieniu przez owady? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy można stosować miejscowo leki przed testami alergicznymi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Rany i pękajaca skóra na palcach dłoni u 3,5-letniego syna – odpowiada Lek. Elżbieta Pobratyn
- Co powoduje swędzenie ciała? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznaczają czerwone krosty na nogach? – odpowiada
- Wysypka po lekach przeciwgrypowych – odpowiada Lek. Marta Hat
- Uporczywe swędzenie skóry – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
artykuły
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
"Covidowe palce". Jak wyglądają naprawdę? Lekarze pokazali zdjęcia
Od początku pandemii pacjenci chorzy na COVID-19 z
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest