Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego. Po przeanalizowaniu wszystkich wyników będzie można coś więcej powiedzieć
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy podwyższony poziom monocytów to powód do obaw? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Podwyższony poziom EO% w wyniku morfologii krwi a niedokrwistość – odpowiada Lek. Krzysztof Gryga
- O czym świadczą podwyższone ciałka krwi? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza podwyższony wynik EO w badaniu krwi? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Podwyższone wyniki limfocytów we krwi – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nieznaczne odchylenia od normy w morfologii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Podwyższony poziom żelaza i wyniki badania krwi – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy podwyższony poziom AFP może być groźny? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może oznaczać podwyższony poziom żelaza? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy takie wyniki badań krwi należy skonsultować z lekarzem? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
#SzczepSięNiePanikuj. Szczepienie przeciw COVID-19. O czym bezwzględnie trzeba poinformować lekarza przed szczepieniem?
Przez kontrowersje wokół preparatu AstraZeneca sku
Badania krwi. Co możemy z nich wyczytać? #ZdrowaPolka
Wykonanie podstawowych badań krwi może dać wiele i
Diagnostyka alergii
Gdy obserwujmy u siebie lub swoich bliskich objawy