Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
tak może byc. Proszę koniecznie udac się do lekarza rodzinnego, po badaniu będzie można określic odpowiednie postępowanie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Testy alergiczne wykonywane podczas sezonu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć przewlekły katar u 30-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Katar, kichanie i swędzenie gardła – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Męczący katar a alergia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wodnista wydzielina z nosa z powodu alergii na kota – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uwypuklenie w okolicy zatok przynosowych – odpowiada Piotr Pilarski
- Zatkany nos, kichanie, pieczenie oczu, swędzenie w gardle i ucisk a możliwość alergii – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Zwiększona produkcja wodnistej wydzieliny, gwałtowne kichanie i swędzenie w nosie a wrażliwy żołądek – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak się pozbyć tego problemu z kichaniem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie napięcia w mostku, chrypka, wodnisty katar i swędzenie uszu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski