Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Polecam zapoznanie się z treścią artykułu na jednym z naszych portali - http://parenting.pl/portal/sposoby-na-wzmocnienie-odpornosci-u-dzieci
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na mleko krowie i jaja – odpowiada Piotr Pilarski
- Uczulenie na kurz u dzieci – odpowiada Milena Lubowicz
- Wynik badania na alergię na kurz domowy oraz białko jaja – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy można coś podać dla 7-miesięcznego dziecka na wzmocnienie odporności? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Astma i alergie a środki na poprawę odporności u dziecka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Czy wynik oznacza alergię na mleko krowie? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- W jaki sposób podnieść odporność u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Sposoby na podniesienia odporności u dzieci – odpowiada Lek. Bogumiła Wrzołek
- Kaszel u 5-letniego syna z alergią na roztocza i kurz domowy – odpowiada Milena Lubowicz
- Stosowanie suplementów na odporność u 8-latka – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Nowa metoda odczulania przy alergii na mleko
Immunolodzy i alergolodzy z Bostońskiego Szpitala
Alergeny pokarmowe a astma
Astma jest bardzo poważną chorobą, niestety zdarza
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata