Zwiększenie odporności a alergia na krowie mleko i kurze jaja

Witam, mam 4 letnią córkę która ma alergie na krowie mleko i kurze jaja. Ma obniżone igA tj 0,36 -gdzie norma powinno byc conajmniej 0,56 dla cztero latka. Bardzo suchą skórę, na dodatek ma astme. Od tygodnia podaje jej tran norweski z żoładków dorsza. Czy to dobrze? Co zrobic aby poprawić i zwiększyć odpornosc mojego dziecka? Czy gotowanie na parze jest wskazane? Pozdrawiam Beata z Bremen.
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty