Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Jak najbardziej możliwe jest ze ma Pani uczulenie na cukier występujący w formie rafinowanej, przemysłowej. Nie jest to jednoznaczne z występowaniem alergii na wszystkie rodzaje cukrow.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Powiększenie gardła i swędzenie ust po zjedzeniu czekolady z orzechami – odpowiada Dr Aneta Bednarek
- Uczulenie na czekoladę? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co to za uczulenie? Co mogło je wywołać? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co robić mam dalej z moją wysypką? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy to uczulenie na lateks? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Dlaczego na moim ciele pojawia się wysypka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Objawy alergii po czekoladzie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jakie są objawy uczulenia na paprykę? – odpowiada Lek. Karolina Meszek
- Swędzenie a uczulenie na węglowodany – odpowiada Mgr Marek Aleksander Przondo
- Świąd skóry na dekolcie a spożywamie sałatek – odpowiada Renata GrzechociĹska
artykuły
Uczulenie na czekoladę - przyczyny, objawy, diagnostyka i leczenie
Uczulenie na czekoladę obserwuje się głównie u dzi
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Alergia na lateks - przyczyny, objawy, diagnostyka
Dermatolodzy mają ręce pełne roboty. Coraz więcej