Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wykluczyć zmiany zapalne w zatokach. Tomografia zatok konieczna. Dr.K.Jach 669074760
Odstawić wszystkie leki i zrobić po miesiącu testy alergiczne z krwi. Może coś wciąga do nosa? Cocaina itd..........?
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Problem z zatkanym nosem rano po przebudzeniu – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co jest powodem zatkanego nosa od 2 lat ? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Co oznacza wydzielina spływająca do gardła i częste odksztuszanie? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Nieżyt nosa i spływająca wydzielina z nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uczucie zatkanego nosa i ból gardła – odpowiada Dr Jolanta Nagadowska
- Uciążliwy i długotrwały katar – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Polipy i nieżyt nosa – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Astma oskrzelowa nieuczuleniowa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Do jakiego lekarza powinien udać się mąż, który od roku ma kaszel, katar i chrypkę? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Czy uczucie zatkanego nosa, niedotlenienia oraz duszności mogą świadczyć o alergii? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
artykuły
Jedna tabletka nie wystarczy. Przed nami wyjątkowo "agresywny" sezon
Eksperci nie mają wątpliwości - co najmniej kilka
Spuchnięty nos i ból gardła - jak rozpoznać czy to alergia czy przeziębienie?
Coraz częściej zdarza się, że na zatkany nos, kata
40 proc. Polaków doświadcza objawów alergii sezonowych. Badanie Biostat dla WP
Aż 45 proc. respondentów nie udaje się do lekarza