Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Istnieje znikome prawdopodobieństwo wpływu leków antyalergicznych na układ sercowo-naczyniowy. W celu ustalenia przyczyny dolegliwości proszę udać się do lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Skutki uboczne brania tabletek na alergię – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Badania na alergię a stosowanie leków antyalergicznych – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy to ma coś wspólnego z alergią na leki, czy jestem uczulona na coś innego? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Leki bez recepty na alergię na roztocza i kurz – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Stosowanie leków na alergię a wynik testów alergicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Leczenie alergii na ustach – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Jak zbadać przyczynę alergii na leki i pokarmy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy przyjmowanie leków przeciwalergicznych przez kilka lat jest bezpieczne? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy małżowiny mogą dalej się powiększać? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zamienniki leków z substancją Loratadinum – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
artykuły
Jak unikać alergenów?
Zachorowania na astmę i alergie przybierają już ro
Zyrtec - najczęstsze pytania, charakterystyka, stosowanie, przeciwwskazania, oferty aptek
Wiele osób cierpi na różnego typu alergie. U więks
Tabletki - dzielić czy nie dzielić?
Dzielimy na dwie, cztery lub sześć części. Choć to