Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Musi Pan/Pani znaleźć specjalistę którego szuka i poprzez wiadomości prywatne zapytać, czy dany lekarz/lekarka podejmie się leczenia. Na forum nie zgłosi się Pan żaden lekarz specjalista, gdyż po prostu może nawet nie znaleźć Pana wiadomości w portalu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- O czym może świadczyć pokrzywka z obrzękami naczyniowo-ruchowymi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Stwierdzenie polineuropatii ruchowej aksonalnej – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy obrzęk może być spowodowany glistą? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Do jakiego lekarza udać się z obrzękiem limfatycznym? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Leczenie depresji, nerwicy wegetatywnej, anoreksji i bulimii – odpowiada Mgr Katarzyna Garbacz
- Czy mając różę na kończynie dolnej mogę uprawiać sport? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może oznaczać niespecyficzny stan zapalny na skórze? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Zwłóknienie płuc i leczenie w Warszawie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Odczulanie - co to jest? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Leczenie obrzęku twarzy i pokrzywki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Traktujmy psychosomatyków poważnie
Materiał prasowy: Prószyński Media Fragment książ
Jestem zdrowa i młoda. Sprzedam swoje komórki rozrodcze
Na czas prowokacji dziennikarskiej zmieniłam się w
Nowa minister zdrowia. Mamy komentarz Naczelnej Izby Lekarskiej
- Od dawna spodziewałam się tej dymisji, bo ni