Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Marta Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

Musi Pan/Pani znaleźć specjalistę którego szuka i poprzez wiadomości prywatne zapytać, czy dany lekarz/lekarka podejmie się leczenia. Na forum nie zgłosi się Pan żaden lekarz specjalista, gdyż po prostu może nawet nie znaleźć Pana wiadomości w portalu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty