Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Porozmawiać proszę z lekarzem, który prowadzi leczenie. Różne są szczepionki i metody postępowania . Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czas trwania odczulania na trawy, chwasty i zboża – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Proces odczulania a picie alkoholu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Odczulanie - kiedy pojawią się efekty? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Odczulanie metodą biorezonansu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Odczulanie a szczepienie kontrolne – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy w czasie odczulania mogę pić alkohol? – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Czy jest sens odczulać na trawy, skoro dziecko ma liczne alergie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Skuteczność odczulania podjęzykowego – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Odczulanie szczepionką Purathel a tabletki Daylette – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leków antyhistaminowych a odczulanie – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Szczepienie przeciw COVID-19. Czy przed i po szczepieniu można pić alkohol? Eksperci obalają mity
Czy po szczepieniu przeciw COVID-19 nie można pić
Błąd podczas podania szczepionki. Część płynu rozprysła się na rękę
Natalia zgłosiła się na drugą dawkę Pfizera. Była
Najbardziej jadowite owady w Polsce. Użądlenie może być śmiertelnie niebezpieczne
Użądlenie przez osę, pszczołę lub szerszenia może