Indeks glikemiczny w cukrzycy
Indeks glikemiczny oznacza poziom glukozy we krwi po spożyciu posiłku. Czy dla cukrzyka powinno to mieć znaczenie? Obejrzyj film i zapoznaj się z wypowiedzią eksperta.
Szanowna Pani,
karob podobnie jak kakao ma właściwości zapierające, aby zmniejszyć zapierające działanie karobu zaleca się spożywanie go w towarzystwie produktów bogatych w błonnik (owoców czy płatków zbożowych).
Karob jest bardzo bogatym źródłem witamin i minerałów, warto wprowadzić go do diety.
Serdecznie pozdrawiam,
Justyna Luty
Dietetyk kliniczny
[url=http://www.justynaluty.pl/]http://www.justynaluty.pl/[/url]
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Układanie posiłków z produktami o wysokim IG – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jakie produkty powodują zaparcia? – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Ile można jeść jajek i czy to jest zdrowe? – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Zaparcia pomimo aktywności fizycznej – odpowiada Mgr inż. Ewelina Muzińska-Kobus
- Jak odróżnić owoc derenia? – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Płatki jaglane a dieta redukcyjna – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Celiakia a spożywanie nabiału bez laktozy – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jedzenie płatków owsianych a wypróżnianie – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Co jeść, aby były normalne wypróżnienia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Sposoby na zaparcia u 85-latki – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
artykuły
Węglowodany w diecie odchudzającej. Które z nich warto jeść w trosce o szczupłą sylwetkę?
Moda na diety białkowe spowodowała, że wiele osób
Domowe sposoby na zaparcia - nawodnienie, dieta
Zaparcia do powszechna dolegliwość, za którą najcz
Zdrowe jedzenie dla cukrzyków
Jedzenie dla cukrzyków jest niezwykle ważnym aspek