Readykacja hb, bóle brzucha w okolicy lewego podżebrza

Jestem alergiczką(pokarmowa-krzyżowa na pyłek brzozy -podstawowa, gluten,laktoza-nabyta) zaparcia (owczy stolec)od przeszło roku, po kolonoskopii-uchyłki, po dwóch gastroskopiach- readykacja hb, bóle brzucha w okolicy lewego podżebrza, gorsze samopoczucie po readykacji i IPP. Mnóstwo zjedzonych leków i probiotyków i żadnej poprawy. W prywatnej klinice usłyszałam: może pasożyty, może zakwaszenie albo niedokwaszenie żołądka. Co robić dalej? dokąd się udać? jakie badanie zrobić? Żywa kropla krwi?
KOBIETA, 47 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje udać się do lekarza gastroenterologa. Po badaniu będzie można określić odpowiednie postępowanie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty