Czy dieta cud istnieje?
Wiele osób, które chciałyby schudnąć, liczą, że w końcu trafią na cudowną dietę. Chcą zrzucić zbędne kilogramy bez zbędnego wysiłku. Czy to możliwe? Obejrzyj film i sprawdź.
Witam,
najlepiej wybierać pieczywo pełnoziarniste, czyli z mąki z pełnego przemiału. Takie chleby zawierają to, co najbardziej wartościowe w ziarnach: błonnik, witaminy z grupy B, magnez, cynk i inne mikroelementy. Najlepiej chleb na zakwasie, który zawiera pożyteczne bakterie. Pieczywo jasne pozbawione jest tych wartości i może powodować zaparcia. Proszę wybierać chleb żytni lub mieszany. Jeśli zauważy Pani niekorzystne objawy u dziecka np. wzdęcia, to można jeść pieczywo z mąki nieco lżejszej np. pytlowej lub graham.
Pozdrawiam serdecznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaki chleb mogę jeść na diecie oprócz razowego? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Spożywanie chleba pszenno-żytniego a wpływ na zdrowie – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Chleb pszenno-żytni a zdrowie – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy można pić kolagen podczas karmienia piersią? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dieta na redukcję tkanki tłuszczowej a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Chleb żytni podczas diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Dlaczego po zjedzeniu chleba żytniego czuję ból brzucha? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
Nie jesz pieczywa? To duży błąd
Niedoceniane pieczywo Polacy jedzą coraz mniej pie
Nietolerancja glutenu - objawy, badania, dieta
Nietolerancja glutenu może dawać niejednoznaczne o
Bosacka poleca "królową bułek". Wspiera układ trawienny, reguluje cukier
Jakie bułki wybrać na śniadaniowy stół? Warto zdać