Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę Panią wszystko jest ok zgodne z wiekiem rozwojowym.pozdrawiam
Testy robi się po 3 roku życia. zostawcie to dziecko w spokoju
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy luźne kupki mogą być spowodowane ząbkami? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Problemy z wypróżnieniem u półrocznego dziecka – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ślinienie się i śluz w kale u 3-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Dlaczego moje dziecko nadmiernie się ślini? – odpowiada Mgr Anna Tońska-Szyfelbein
- Dlaczego dziecko się ślini? – odpowiada Mgr Karolina Gajek
- Czy przewlekły kaszel u dziecka to może być astma? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Katar i spanie z otwartą buzią u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problemy z wypróżnieniem się u 9-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Dlaczego 3-miesięczne dziecko ma problemy ze snem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problemy z wypróżnieniem u 2-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
Gabinety są przepełnione. "Połowa to osoby z dodatnimi testami"
Sezon infekcyjny trwa, a w lutym zaczął się także
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot