Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Trudno powiedzieć. Leczeniem łagodnego rozrostu prostaty powinien pokierować lekarz. Jeśli źle pan toleruje obecny preparat (zwłaszcza jeśli nie był przepisany przez lekarza) myślę, że może go pan odstawić i udać się do lekarza pierwszego kontaktu, który możliwe, że będzie mógł wdrożyć łagodne leczenie do czasu wizyty u specjalisty.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy zaprzestać stosowania leków z laktozą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy nietolerancja laktozy może zacząć się objawiać u osoby dorosłej? – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Czy mój organizm toleruje laktozę? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Złe samopoczucie po spożyciu mleka a nietolerancja laktozy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nietolerancja pokarmowa na mleko krowie a wskazania do wyeliminowania produktów mlecznych z diety – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Czy produkty bez laktozy są zdrowsze od tych z laktozą? – odpowiada
- Czy jeśli nie toleruję mleka krowiego to oznacza, że mam nietolerancję laktozy? – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jakie wyniki badań mogą świadczyć o nietolerancji laktozy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy nietolerancja laktozy minie? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy osoba z nietolerancją laktozy nie może przytyć? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga