Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przeprowadziłabym badania w kier. celiakii. Jednocześnie przepraszam za dłuższy niż oczekiwany czas odpowiedzi ze strony portalu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy surowe drewno sosnowe może być przyczyną alergii? – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Jak radzić sobie z alergią na proszek do prania u dziecka? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- To nerwica czy alergia? – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Leki bez recepty na alergię na koty – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy to alergia pokarmowa? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy można używać kropel do nosa na alergię podczas karmienia piersią? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy tak może się obawiać alergia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak leczyć nadciśnienie tętnicze w młodym wieku? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak radzić sobie z ciągłym katarem? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Przyścienne zgrubienie śluzówki w zatokach czołowych i szczękowych – odpowiada dr n. med. Marcin Frączek
artykuły
Buderhin - działanie, wskazania, dawkowanie, sposób użycia, skutki uboczne
Buderhin to lek stosowany w alergologii i otolaryn
Katar wywołany wysiłkiem fizycznym
Katar wywołany wysiłkiem fizycznym (exercise-induc
Pojawia się na skórze po alkoholu. Może zwiastować raka
Może wystąpić pokrzywka na skórze, wodnisty katar,