Dieta w ciąży
Witam, nie to nie jest błędne koło, chyba, ze w diecie jest niewłaściwy rodzaj węglowodanów. Nie chodzi wyłącznie o ilość, ale o jakość składników pokarmowych.
Pozdrawiam serdecznie
www.dietoterapia.waw.pl
Bez węglowodanów nie można zbudować masy mięśniowe, bo samo białko, bez dodatku węglowodanów, zostanie zużyte na cele energetyczne, a nie budulcowe. żeby jeden gram białka został wbudowany w mięśnie potrzebne jest aż 6 g węglowodanów. Niezwykle istotnym czynnikiem jest tu insulina wydzielająca się po spożyciu węglowodanów, która jest hormonem anabolicznym i "wpycha" białko do mięśni. Tak więc nie jest to błędne koło i węglowodany są niezbędne do budowania masy mięśniowej.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta na przybranie masy mięśniowej dla 26-latka – odpowiada Roma Wojtewicz
- Dieta na przyrost masy mięśniowej dla 15-latka – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jak mógłbym zwiększyć swoją masę mięśniową? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Picie mleka po treningu a budowanie masy mięśniowej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ćwiczenia uławiające przyrost masy mięśniowej – odpowiada Katarzyna Ciuchta
- Ustalenie zapotrzebowania kalorycznego i na makroskładniki w diecie low-carb – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Dieta na przyrost mięśni – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- W jaki sposób mężczyzna może nabrać masy mięśniowej? – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Jak szybko zbudować masę mięśniową? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jaka dietę poleca się na zbudowanie bardzo dużej masy mięśniowej? – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Węglowodany - podział, rodzaj, zapotrzebowanie. Czy dieta niskowęglowodanowa jest zdrowa?
Węglowodany, potocznie zwane cukrami, to w rzeczyw
Kreatyna - działanie, właściwości, dawkowanie, przeciwwskazania i środki ostrożności
Kreatyna to organiczny związek chemiczny, połączen
AAKG - działanie, środki ostrożności, jak wybrać i kiedy stosować
AAKG to kompleks dwóch substancji: argininy i kwas